tirsdag 5. november 2013

En favoritt til: #9 Firkorn

En favoritt til. Ideen var å lage en stout med alle de klassiske kornslagene.  Her er oppskriften, og den skal jeg bruke igjen uten å endre på noe som helst.


Eksperiment #9 FirkornStyle: Moderne Stout og Porter
Statistics
Volume:23 liters
Boil Volume:20 liters
OG:1060
BG:1069
FG:1017
Alcohol:5.6 % by vol.
Colour:99 EBC (Black)
Bitterness:40 IBU
BU/GU:0.66


Fermentables
Maris Otter Pale Malt5EBC4000g
Rye Malt 6 EBC6EBC200g
Crystal Malt 135135EBC600g
Chocolate Malt800EBC400g
Black Malt 1200 EBC1220EBC400g
Flaked Oats4EBC200g
Flaked Barley0EBC200g
Flaked Wheat3EBC200g
Mash schedule: Startet på 55°C i 10-15', deretter varmet rolig opp til 68°C og mesket mellom 68°C og 65°C.

Hops
Northern Brewer7.8%alpha50g60minutes
Northern Brewer7.8%alpha50g5minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04

Comments:
Idéen er å lage en stout porter med alle de fire klassiske kornslagene: Hvete, havre, rug og bygg. Ikke i den rekkefølgen.

Kanskje rett og slett bruke en halv til en hel kilo AXA Firkorn sammen med malten. Alternativt bruke maltet rug og hvete (samt litt havregryn). Vi får se.

50g Northern Brewer @5' er kanskje for mye Møllers Tran, selv om jeg er glad i humlearoma. Men vi tar sjansen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar