Yeast: Safale S-04 Fermented at 20 degrees C for 14 days. Comments: Årets juleøl, en sterk bitter med noen forsøksvise juletoner i maltsammensetningen. Håper den blir nokså rød av farge. Humle 30 g FWH, 40 g ved kok (60'), 30 g @5'. Oppskriften på Beercalc ser slik ut: http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=%2316%20Bitter%20Jul&mine=&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=Bitter%20Jul&brewersearch=Arvid%20Gr%F8tting …og «problemet» er at malt-typene jeg har brukt ikke står i menyen. Så da ble det en ny blog i stedet. |
Blog står for bryggelogg, gjør det ikke? Her kommer det noen oppskrifter og sånt.
tirsdag 5. november 2013
#16 Bitter jul
Til nå har jeg lagt ut oppskriftene mine på http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi. Men da jeg satt sammen oppskriften til årets juleøl ble det litt for tydelig at dette verktøyet, som for all del er både godt og gratis, har sine begrensninger. Så her kommer en renskrevet oppskrift:
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
SG=1013 nå. Smaken minner overraskende mye om juleøl. Litt skarp, men så er den jo heller ikke ferdig gjæret.
SvarSlettFlasket på FG=1011 i dag, noe som gir 5,6% alkohol (før karbonering).
SvarSlettDet ble 44 flasker á ½L, med ett Coopers-karboneringsdrops pr. flaske.