Oppskrift klippet fra Beercalc:
Eksperiment #12 Peil | Style: Amerikansk Pale Ale | |
Statistics | ||
Volume: | 25 liters | |
Boil Volume: | 27 liters | |
OG: | 1040 | |
BG: | 1037 | |
FG: | 1006 | |
Alcohol: | 4.5 % by vol. | |
Colour: | 18 EBC (Amber) | |
Bitterness: | 41 IBU | |
BU/GU: | 1.02 |
Fermentables | ||||||
Maris Otter Pale Malt | 5 | EBC | 4000 | g | ||
Cara Pils 37 EBC | 37 | EBC | 250 | g | ||
Wheat Malt | 3 | EBC | 250 | g | ||
Crystal Malt 135 | 150 | EBC | 250 | g | ||
Amber Malt | 69 | EBC | 250 | g |
Hops | ||||||||
Amarillo | 11.9% | alpha | 11 | g | 60 | minutes | ||
Amarillo | 11.9% | alpha | 42 | g | 15 | minutes | ||
Amarillo | 11.9% | alpha | 23 | g | 1 | minutes | ||
Amarillo | 11.9% | alpha | 24 | g | dry | hopped |
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Comments:
Elendig utbytte. Endte opp med kun 20L i bøtta, vannet ut til 25L og fikk dermed litt lav OG. Til gjengjeld ble også FG lav, så prosenten ble som planlagt.
Karbonert med Coopers-drops; ett drops pr. flaske (à ½L)
Lys, nesten som en pils som ikke er av de lyseste. Overraskende lite dominerende humle, muligens fordi den er litt utvannet. Fin skumtopp allerede etter tre dager til karbonering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar