tirsdag 5. november 2013

En favoritt: #12 Peil

Denne har jeg laget to ganger. Andre gangen (som #14) fikk jeg bedre utbytte, og den endte på 5,2%. En svært amerikansk Pale Ale, med svært karakteristisk Amarillo-humle. Et sikkert kort.
Oppskrift klippet fra Beercalc:

Eksperiment #12 PeilStyle: Amerikansk Pale Ale
Statistics
Volume:25 liters
Boil Volume:27 liters
OG:1040
BG:1037
FG:1006
Alcohol:4.5 % by vol.
Colour:18 EBC (Amber)
Bitterness:41 IBU
BU/GU:1.02


Fermentables
Maris Otter Pale Malt5EBC4000g
Cara Pils 37 EBC37EBC250g
Wheat Malt3EBC250g
Crystal Malt 135150EBC250g
Amber Malt69EBC250g
Mash schedule: 90 min. på 68-63°C, utmesking på ca 77°C.

Hops
Amarillo11.9%alpha11g60minutes
Amarillo11.9%alpha42g15minutes
Amarillo11.9%alpha23g1minutes
Amarillo11.9%alpha24gdryhopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 14 days. 

Comments:
Elendig utbytte. Endte opp med kun 20L i bøtta, vannet ut til 25L og fikk dermed litt lav OG. Til gjengjeld ble også FG lav, så prosenten ble som planlagt.

Karbonert med Coopers-drops; ett drops pr. flaske (à ½L)

Lys, nesten som en pils som ikke er av de lyseste. Overraskende lite dominerende humle, muligens fordi den er litt utvannet. Fin skumtopp allerede etter tre dager til karbonering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar